Vimar érintőképernyős termosztát család

A VIMAR két, teljesen új koncepcióban megvalósított termosztáttal jelent meg a piacon melyek mindhárom (Eikon, Arké, Plana) kapcsolócsaládba beépíthetőek a megfelelő rögzítőkerettel .

A szokásoknak megfelelően a 2 modulos típus csak manuális vezérlést, míg a 3 modulos heti programozást tesz lehetővé.
Mindkét típus érintőképernyős, szabadon állítható színű, hűtés/fűtés szabályzására egyaránt alkalmas sima BE/KI, ill. PID algoritmus szerinti szabályzással.

Rendelkeznek opcionálisan beköthető külső hőérzékelővel (padlóba építhető, vagy kültéri kivitel), illetve van egy bemenetük , mely lehetővé teszi az előre meghatározott 3 hőfok (nappal, éjszaka, ECO) közötti átkapcsolást külső jellel, vagy például központilag. Tehát ha több zónás fűtésünk van, nem kell minden egyes termosztátot külön-külön átállítani éjszakai üzemre, egy nyomógomb megnyomásával (vagy az automatika által vezérelten) az összes átáll.


Beépített reléje 230V-al működtethető, de morze száraz kontaktussal vezérli a kívánt hűtés/fűtési kört (max 5A /230V).


A 3M verzió heti programozást tesz lehetővé, azaz a három megadott hőfokot a hét adott napjának, adott időtartamához rendelhetjük előre. Ennek az egyébként nem túl egyszerű műveletnek az elvégzésében okostelefonos (Android, IOS) applikáció van a segítségünkre, mellyel ez a folyamat 1-2 perc alatt elvégezhető.Januártól elérhető már fehér és ezüst színekben is.